Rollatordokter Frank de Boer bespreekt het laatste nieuws over
de rollator, het rollatorboek en het rollatorspreekuur.

Lees verder
donderdag 12 Juni 2013

Voorlichting rollator Eibergen

Hoe maak je veilig gebruik van je rollator. Hoe zit het met aanschaf, vergoeding en onderhoud. Het komt allemaal aan bod tijdens de rollatordag op woensdag 19 juni bij Knobben Fysiotherapie.

Ook een rollatorcheck is mogelijk. Bezoekers van de rollatordag krijgen woensdag 19 juni tal van tips over het veilig gebruiken van de rollator. Knobben Fysiotherapie houdt deze rollatordag in samenwerking met de rollatorexpress van Harting-Bank/EmCart en Ergo Aalten.

De rollatordag begint om 10.30 uur met een half uurtje rollatorvoorlichting. Deze voorlichting laat zien hoe om te gaan met de rollator. Zoals: hoe ga je veilig een stoep op of af. De voordelen en technische mogelijkheden worden gedemonstreerd en ook wordt informatie gegeven over aanschaf, vergoeding en onderhoud.

Na het informatieve gedeelte kunnen gebruikers hun rollator laten controleren. Tijdens het spreekuur zorgen twee aanwezige monteurs voor een keuring en ze verrichten ter plekke eenvoudige reparaties en aanpassingen.

Het rollatorspreekuur is van 11.00 tot 14.00 uur bij Knobben Fysiotherapie te Eibergen.
Aanmelden voor de rollatordag kan tot 15 juni bij de praktijk aan de Bartelinksgang of via tel. 0545-477031.

Diezelfde woensdag geven fysiotherapeut Charles Knobben en ergotherapeut Angela Korthout in de praktijk informatie over valpreventie en tips en trucs. Valongevallen vormen een belangrijk gezondheidsprobleem voor ouderen. Een derde van de senioren (55+) valt jaarlijks minstens één keer en daarvan belandt ongeveer 10 procent op de Spoedeisende Hulpafdeling (SEH). Valpartijen kunnen leiden tot serieuze verwondingen zoals een gebroken heup, andere breuken, kneuzingen en hoofdletsel. “Elk jaar overlijden er 10.000 mensen aan. Het is zelfs doodsoorzaak nummer 3”, weet Charles Knobben. Hij wil in zijn praktijk valpreventie gaan aanbieden. De mensen die naar de rollatordag komen, behoren tot de doelgroep waar valpreventie voor geldt.

Door specifieke oefenprogramma’s die zijn gericht op kracht, balans en reactievermogen kan zowel de valkans als het aantal valincidenten verminderen.
Mensen kunnen die dag in de praktijk een valrisicotest laten doen. Charles Knobben: “Wij gaan kijken waar mogelijke problemen liggen en kunnen dan een programma aanbieden.”

De Weekkrant

 

 


 

Reacties(1)
15 december 2017
come - smithg178@gmail.com
Thai men don’t need viagra come far or other pharmaceutical props for their equipment.
 
Laat een reactie achter
Naam
E-mailadres
Reactie
Plaats reactie
Zoeken:
Archief: