Rollatordokter Frank de Boer bespreekt het laatste nieuws over
de rollator, het rollatorboek en het rollatorspreekuur.

Lees verder
donderdag 11 December 2013

Slimme rollator met beeldsensoren

Siemens ontwikkelt een high-tech rollator, die mensen met verminderde cognitieve functies veilig door openbare gebouwen kan leiden.

De rollator kan ook worden gebruikt in industriële omgevingen. De ontwikkeling van de slimme rollator is onderdeel van het door de EU gesubsidieerde DALi-project. Het hart van de rollator (c-Walker) wordt gevormd door een soort 'menselijk' navigatiesysteem.

Sensoren
De rollator is uitgerust met diverse beeldsensoren. Dit stelt het mobiele systeem in staat zijn ruimtelijke omgeving in real time in de gaten te houden. Geholpen door al die 'ogen' weet de c-Walker altijd waar hij is. Ook is duidelijk waar obstakels zich bevinden en in welke richting mensen zich bewegen. De c-Walker weet zelfs wat er op waarschuwings- en informatieborden staat. Hierdoor kan het apparaat gebruikers via geluidssignalen of een trilling (haptische feed back) helpen om zich te oriënteren in onoverzichtelijke omgevingen en ze via optimale routes naar hun bestemming leiden. 

Industriële omgeving
Siemens wil deze technologie ook in industriële omgevingen inzetten. Omdat geautomatiseerde productielijnen vaak onoverzichtelijk zijn, is er een grotere kans op botsingen tussen mensen en machines. Door het nieuwe systeem in draagbare panel-PC´s te integreren, kunnen mensen veiliger en comfortabeler met machines werken. Zo zouden de apparaten productie-personeel kunnen waarschuwen bij het betreden van gevarenzones en onderhoudstechnici de beste route door een fabriek kunnen tonen.  

Robots en machines
De technologie helpt niet alleen mensen, maar ook hun gereedschappen en machines. Het maakt robots en machines bewust van hun omgeving, zodat ze kunnen reageren op invloeden van buitenaf. Voor Siemens is deze ontwikkeling een belangrijke stap in de richting van het creëren van een intelligente industriële omgeving, waarin mensen en machines op elkaar kunnen reageren om de efficiency te verhogen.

Lees meer op: InstallatieJournaal


 

Reacties(1)
08 december 2017
cialis - smithk137@gmail.com
Funny best dose for daily buying cialis in mercury drugs vessels are found to more evident and stressed.
 
Laat een reactie achter
Naam
E-mailadres
Reactie
Plaats reactie
Zoeken:
Archief: