Rollatordokter Frank de Boer bespreekt het laatste nieuws over
de rollator, het rollatorboek en het rollatorspreekuur.

Lees verder
donderdag 22 Januari 2014

Geparkeerde auto's belemmering voor rollators

Ouderen van de Polanenflat in Heemskerk zijn het zat. Met hun rollator moeten zij dagelijks manoeuvreren tussen verkeerd geparkeerde auto's.

Klagen bij de gemeente heeft geen zin, zegt mevrouw Coby Hoogendoorn namens de bewoners teleurgesteld. "Het buurtteam, de gemeente; ze beloven beterschap, maar er gebeurt al maanden niets."

Juist nu de oude flats aan de Jan van Polanenstraat plaats moeten maken voor nieuwe woningbouw, is het dagelijks kommer en kwel. De ruimte voor verkeer en bewoners is een stuk beperkter aangezien er een groot hek om het bouwterrein staat. Het bouwverkeer moet er langs, kleine kindertjes die verblijven bij het tegenover gelegen kinderdagverblijf De Woelwaters worden dagelijks gebracht en gehaald en de vuilniswagen moet er twee keer per week zijn. Er zijn geen extra parkeerplaatsen gecreƫerd, dus wordt er her en der geparkeerd op de stoepen.

Bewoners van de Polanenflat op de hoek, moeten als zij bijvoorbeeld een boodschap moeten doen, op de rijweg met hun rollator of booster gaan, zo zegt mevrouw Hoogendoorn. "En dat leidt tot zeer gevaarlijke situaties. Het is niet te hopen, maar vandaag of morgen gebeurt er echt een vreselijk ongeluk. Ook wordt de vuilnis niet opgehaald omdat de vuilniswagen er niet langs kan. En het levert ook moeilijkheden op voor ambulances of de brandweer ", weet zij. De bewoners vrezen dat de ontstane situatie nog wel enkele maanden gaat duren.

De gemeente zegt te begrijpen dat de bouwactiviteiten overlast veroorzaken. "We proberen die overlast zoveel mogelijk te beperken, maar het is helaas niet mogelijk om te bouwen zonder overlast. We proberen het goed te regelen, maar overlast is onvermijdelijk. Als het gaat om de verkeersdrukte: de Polanenflat heeft een aantal parkeerplaatsen dat is afgestemd op ouderen, die vaak zelf geen auto hebben. De eigenaar van de flat, woningstichting St. Agnes, wijst de woningen al langere tijd niet alleen meer toe aan ouderen, maar ook aan jongere doelgroepen. Deze bewoners hebben vaak een auto, waardoor de parkeerdruk en verkeersbewegingen groter worden. Dit is iets dat de gemeente niet zomaar kan oplossen, dit heeft te maken met het beleid van de woningstichting", aldus de woordvoerster.

Dichtbij Kennemerland

 

 


 

Reacties(4)
17 september 2018
custom - smithb169@gmail.com
Indian http://metropoliscomix.com/ tablets for women .
23 november 2017
generic - smithg924@gmail.com
What is viagra generic low price for women - and does it even exist?
 
Laat een reactie achter
Naam
E-mailadres
Reactie
Plaats reactie
Zoeken:
Archief: