Rollatordokter Frank de Boer bespreekt het laatste nieuws over
de rollator, het rollatorboek en het rollatorspreekuur.

Lees verder
donderdag 24 Februari 2014

94-jarige vrouw met rollator geweigerd in tram

Bij het CDA Zuid kwam de klacht binnen van een 94-jarige dame: de dame was in Amsterdam geweigerd om met een rollator in de tram te reizen.

Amsterdam Zuid heeft een deel ouderenpubliek dat helaas niet meer kan/wil fietsen, maar graag het openbaar vervoer in Amsterdam neemt. Voor een aantal oudere mensen uit die groep zal op een gegeven moment winkelen met een rollator prettiger zijn.

De Verkeersgroepen Amsterdam hadden net een 94-jarige dame aan een rollator geholpen, zodat zij minder wankel op haar benen zou staan tijdens het boodschappen doen. Tot zover ging het goed. Maar de eerste keer dat deze dame naar de AH op de tram naar het Koningsplein wilde stappen werd zij geweigerd! "Te brede rollator, dat is niet toegestaan" aldus een conducteur van lijn 5 of 2. Niet meer en niet minder werd dit meegedeeld. Mevrouw moest gaan lopen.

Ja : wat heeft een oudere aan vrijheid met een rollator als men niet meer mee in het openbaar vervoer in Amsterdam mag? Deze klacht kwam daardoor bij de komende bestuurscommissie van CDA Zuid terecht en werd gecheckt bij het GVB. "Een rollator is bijna net zo groot als een kinderwagen en heeft een rem dus mag een rollator in de tram" aldus de GVB persvoorlichter.

"Net als meer dan 2 kinderwagens in de tram de conducteur wel ivm veiligheidsreden de derde kan weigeren, kan dat ook met een rolstoel of rollator. Maar dan dient er geadviseerd worden: 'u moet even wachten op de volgende tram'. Het GVB hoopt dat er niet meer ouderen op onechte redenen geweigerd zijn en dat dit een incident is.

Mochten er meer mensen met een rollator geweigerd zijn of worden op "te breed" en of "rollators neen" verzoekt de fractie van CDA Amsterdam Zuid contact met hen op te nemen. "Ouderen moeten zich vrij kunnen bewegen in Amsterdam, de tram kunnen nemen en ook een rollator mee mogen nemen, daar strijden wij voor!" aldus Susanne de Roy van Zuidewijn-Rive, de kandidaat fractievoorzitter voor de bestuurscommissie in Amsterdam Zuid.

Dichtbij.nl


 

Reacties(0)
 
Laat een reactie achter
Naam
E-mailadres
Reactie
Plaats reactie
Zoeken:
Archief: