Rollatordokter Frank de Boer bespreekt het laatste nieuws over
de rollator, het rollatorboek en het rollatorspreekuur.

Lees verder
donderdag 28 Maart 2014

Geen plek voor rollators in nieuwe bussen Connexxion

Schriftelijke vragen omdat de nieuwe bussen van Connexxion niet genoeg ruimte hebben voor reizigers met kinderwagens en rollators.

De PvdA heeft schriftelijke vragen gesteld over de nieuwe bussen van Connexxion, die niet genoeg ruimte hebben voor reizigers met kinderwagens en rollators. Connexxion is bekend met het probleem en zegt dat er aan wordt gewerkt.

 

De bussen van Connexxion waren altijd uitgerust met vier plekken voor kinderwagens en rollators. Onlangs zijn er in de nieuwe dienstregeling bussen bijgekomen die deze plekken niet meer hebben, aldus Shanti Tuinstra van de PvdA. Omdat kinderwagens en rollators wel meereizen terwijl daar nu geen plek meer voor is, wordt het middenpad geblokkeerd, wat de doorstroomsnelheid uiteraard niet ten goede komt. En de nieuwe bussen zijn juist verlengd en uitgerust met een extra deur om de doorstroming bij het in- en uitstappen te vergroten.

De PvdA vraagt het college om met Connexxion in gesprek te gaan over ’hoe deze nieuwe bussen van nut kunnen zijn zonder dat zij mensen met kinderwagens en rollators discrimineren’. De partij vreest dat in de nieuwe bussen mensen met kinderwagens en rollators op termijn geweerd zullen worden. Er zijn al stickers op de ramen geplakt waarop een kinderwagen staat met een kruis erdoor.

Volgens woordvoerder Rick de Vries van Connexxion is het probleem bekend en wordt er al enige tijd gewerkt aan een oplossing. Wij hebben met onze opdrachtgever, de gemeente Almere, afgesproken dat de bussen moeten worden aangepast, vertelt De Vries. Maar hiervoor hebben wij wel toestemming nodig van de RDW, die de geplande aanpassingen moet goedkeuren. Hoe lang dat gaat duren is nu nog niet te zeggen. We hopen natuurlijk op een snelle aanpassing van de nieuwe bussen, die een verbetering moeten zijn voor de passagiers en geen achteruitgang voor sommige reizigers.

Almere vandaag


 

Reacties(0)
 
Laat een reactie achter
Naam
E-mailadres
Reactie
Plaats reactie
Zoeken:
Archief: