Rollatordokter Frank de Boer bespreekt het laatste nieuws over
de rollator, het rollatorboek en het rollatorspreekuur.

Lees verder
donderdag 29 Maart 2014

Op 19 april de eerste RollatorRun van Nijkerk

Op 19 april a.s. organiseert NijkerkFit! de eerste RollatorRun van Nijkerk. Vanaf 13.30 uur bent u van harte welkom bij de Atletiek Vereniging Nijkerk AVN

bij sportpark Luxool aan het Hassemanpad 4. De start is om 14.00 uur en rond 16.00 uur eindigen we met de prijsuitreiking. De RollatorRun is een feestelijk evenement en een goede aanleiding om in beweging te komen. Bovendien is het een prima gelegenheid andere actievelingen te ontmoeten.

Afstand
Er kan gekozen worden voor een afstand van 400, 800 of 1500 meter. Deelname is geheel gratis. Uw rollator is uw deelnamebewijs.

Opgeven voor deelname en informatie
U kunt zich opgeven bij de receptie van De Nije Veste info@denijeveste.nl, telefoonnummer 033-7210500 of persoonlijk aan de balie.

 

Prijzen
Er zijn bij de RollatorRun alleen maar winnaars, dus alle deelnemers ontvangen een medaille en een deelnamecertificaat.

Voorwaarden
De RollatorRun is een wandeltocht voor iedereen die in het bezit is van een rollator en in staat is daarmee minimaal 400 meter te lopen. Deelname geschiedt op eigen risico.

Organisatie
De RollatorRun is een initiatief van NijkerkFit! in samenwerking met de Fysiotherapeuten van De Nije Veste en de Atletiek Vereniging Nijkerk.

Waarom?
Bewegen vormt een belangrijke basis voor het welbevinden van mensen. Bewegen is dé manier om zolang mogelijk gezond te blijven. Ouderen die voor hun mobiliteit afhankelijk zijn van een rollator komen minder het huis uit en dreigen daarmee in een sociaal isolement te raken. Door gebrek aan beweging, zonlicht en frisse lucht kunnen gezondheidsklachten ontstaan, waardoor de motivatie eropuit te gaan verder daalt. Zo dreigt een neergaande spiraal. Door gezamenlijk actief te zijn en ervaringen te delen met anderen kan dit proces doorbroken worden.

Waarom meelopen?
NijkerkFit! is een initiatief van Gezondheidscentrum De Nije Veste met als doel de inwoners van Nijkerk er bewust van te maken dat door verandering van leefstijl gezondheidsklachten kunnen worden voorkómen. Met de RollatorRun hopen we een bijdrage te kunnen leveren aan verbetering van lichamelijke en psychische gezondheid en sociaal welbevinden van ouderen.

Nijkerk Nu


 

Reacties(1)
23 oktober 2014
Syn - synzooi@live.nl
Artikel gevonden op www.google.nl, leuk initiatief!
 
Laat een reactie achter
Naam
E-mailadres
Reactie
Plaats reactie
Zoeken:
Archief: