Rollatordokter Frank de Boer bespreekt het laatste nieuws over
de rollator, het rollatorboek en het rollatorspreekuur.

Lees verder
donderdag 14 Maart 2015

Rolstoel- en rollatordansen in Diemen

Het rolstoel- en rollatordansen bestaat al jaren, maar er worden steeds meer mensen opgeleid om er les in te geven.

Dansen met de rolstoel of rollator: dat gaat op 29 maart in Diemen gebeuren. Die middag organiseert de ANBO in samenwerking met Stichting Welzijn Diemen en de POOB Diemen voor het eerst een dansevenement voor mensen met een rolstoel of rollator. 'De dansmiddag is voor iedereen met een rolstoel of rollator die graag wil dansen, niet alleen voor ouderen,', vertelt Hannah Tokkie, organisator van het evenement en bestuurslid van de ANBO Diemen. Het idee voor deze middag is ontstaan door een opmerking van een ANBO-bestuurslid met een rollator die opmerkte zo graag eens te willen dansen. Toevallig kende Hannah Tokkie een dansdocente die dat soort bijeenkomsten begeleid. 'Toen hebben we de andere organisaties erbij betrokken om het verder uit te rollen,' aldus Tokkie.

 

Tijdens het rollator- en rolstoeldansen worden eenvoudige en plezierige bewegingen gemaakt, zodat iedereen eraan kan deelnemen. Naast het plezier van dansen verbetert het ook de conditie en stabiliteit en wordt het valrisico kleiner. En natuurlijk dans je samen met anderen! 'In mijn eentje dansen gaat niet meer, dan val ik om, maar mijn rollator doet alles wat ik zeg, een ideale danspartner dus,' is een reactie van een 89-jarige ervaringsdeskundige.

Het rolstoel- en rollatordansen bestaat al jaren, maar er worden steeds meer mensen opgeleid om er les in te geven. De dansdocente die op 29 maart de les geeft, is Elise Szarzynski en geeft al les in verzorgingstehuizen. Ze is heel veelzijdig en danst zelf ook. Ze neemt zes begeleiders mee, zodat er voor de deelnemers genoeg begeleiding is. 'Deze middag is een proef. De mensen die het organiseren zijn razend enthousiast. Nu gaan we kijken hoeveel mensen erop afkomen en of de mensen voor wie het bedoeld is ook enthousiast zijn,' zegt Tokkie.

Het evenement vindt plaats op zondag 29 maart van 14.00 tot 16.00 uur, inloop vanaf 13.30 uur, in De Schakel, Burgemeester Bickerstraat 46a in Diemen. De entree is 2,50 inclusief een drankje met een consumptie. U kunt zich voor 14 maart met opgave van rolstoel of rollator aanmelden bij Hannah Tokkie, telefoon: 020-6905445 of Gerrie van Krevel: vankrevelg@gmail.com

Dichtbij.nl Amstyerdam-Oost


 

Reacties(0)
 
Laat een reactie achter
Naam
E-mailadres
Reactie
Plaats reactie
Zoeken:
Archief: